Restauratie wagon als grote uitdaging

maandag 11 april 2022 | In de media

Het rijtuig is aan de buitenkant prachtig opgeknapt. Gestript, geschuurd en opnieuw gespoten. Het staat al een tijdje prominent te shinen bij de ingang van ons Spoorpark. De binnenkant is andere koek, nog niks glimt of blinkt. Nóg niks, want er wordt al hard aan gewerkt door de vrijwilligers van de Stadscamping.

We spreken twee vrijwilligers op de ‘doenderdag’ van de Stadscamping, Piet en Erwin. Piet werkte onder meer als onderzoeker en uitvinder in de Eindhovense Hi-Tech (o.a. Philips) en is ondertussen met pensioen. Hij wilde bezig blijven, iets leuks doen en iets bijdragen. Hij is onder andere vrijwilliger bij Fontys ICT als studiecoach.

“Communiceren, plannen en organiseren, ik help de jongeren hun soft skills te ontwikkelen”. Piet woont aan het Lindeplein, dus hij kende het Spoorpark al goed en is (uiteraard) fan van ons mooie park. Toen hij las dat de Stadscamping vrijwilligers zocht, ging hij op de koffie. Tijdens het gesprek werd zijn enthousiasme versterkt. Hij is
begonnen als beheerder van de camping, timmert mee in het klus team en is nu ook kluscoördinator van het project. Met een knipoog: “Ik bemoei me hier nu overal mee.”

Lees hier het volledige artikel (pdf)

Bron: Wijkkrant De Noordhoek 2022 #2
Tekst: Laurens Elzinga
Foto: Chris Oomes

Wil je ons helpen?

Naast helpende handjes kunnen we nog veel meer hulp gebruiken. Heb jij bouwmaterialen, opslagruimte of misschien nog wat geld over? Je maakt ons er blij mee!