Stadscamping Tilburg gaat van het rijtuig op het Spoorpark een Bed & Breakfast maken met de naam ‘B&B De Blokkendoos’. In het rijtuig komen twee kamers voor 2 tot 4 personen. Naast de twee kamers komt er een gezamenlijke ontbijtruimte waar de gasten kunnen genieten van een heerlijk ontbijtje, een kop koffie en de ochtendkrant.

365 dagen per jaar open
B&B de Blokkendoos is het hele jaar door geopend. Hiermee is het dan dus ook mogelijk om in de wintermaanden te overnachten in het Spoorpark in een sfeervolle en originele accommodatie, passend bij de omgeving en historie van de Tilburgse Spoorzone.

 

Aanzicht schuin voor - Beeld: Format A:

Inrichting

We delen het rijtuig op in drie delen. Aan beide kanten komt een ingang, per trap bereikbaar vanaf het spoor. Bij binnenkomst aan de Oostkant (de kant van de hoofdingang van het Spoorpark) kom je eerst binnen in een klein halletje (het balkon), vervolgens ga je via de ontbijtruimte naar de eerste kamer. Aan de campingkant van het rijtuig kom je direct binnen in de tweede kamer. De kamers zijn gescheiden door een goed geïsoleerde wand en zijn niet met elkaar verbonden. Beide kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet.

Zijaanzicht. Links de ontbijtruimte, in het midden kamer 1 en rechts kamer 2. Aan de linker- én rechterzijde komt een ingang via een trap op het spoor.

De kamers

In beide kamers hebben gasten de beschikking over een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De kamers worden voorzien van airconditioning voor verwarming in de wintermaanden en verkoeling in de zomer. In de kamers komen een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar couchettes, bekend uit de slaaptreinen. Deze kan dan ook gebruikt worden voor extra zitplaatsen.

 

Kamer 1 (naast ontbijtruimte)

De ontbijtruimte

Kamer 2

Wil je ons helpen?

Naast helpende handjes kunnen we nog veel meer hulp gebruiken. Heb jij bouwmaterialen, opslagruimte of misschien nog wat geld over? Je maakt ons er blij mee!

Interieur en sfeer

Beide kamers krijgen een bij het rijtuig en Spoorpark passende sfeer. Er wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van de aanwezige elementen in het rijtuig. Van de houten banken en tafels uit het rijtuig worden er een aantal opgeknapt en weer gebruikt in de kamers en ontbijtruimte.

De sfeer van B&B De Blokkendoos wordt een mix van industrieel en ‘hotel chique’. De wanden krijgen een houten lambrisering in lijn met het meubilair, de bovenzijde van de wanden naast de ramen en het plafond worden licht. Voor de vloeren gaat onze voorkeur uit naar massief hout. Industriële spoorweg elementen uit het verleden worden afgewisseld met warme houten interieur en bijpassende inrichting. Op Pinterest hebben we een moodboard gemaakt ter inspiratie.

Bovenaanzicht. Links de ontbijtruimte, in het midden kamer 1 en rechts kamer 2.