Stichting Stadscamping Tilburg is opgericht in 2014. Afgelopen kampeerzomer was de derde zomer voor de Stadscamping in het Spoorpark. Daarvoor was de camping een pop-up festivalcamping voor verschillende festivals en evenementen waaronder Roadburn festival. Vanwege de Coronapandemie zijn er in 2020 en 2021 geen festivalcampings geweest. Gelukkig hebben we een team vrijwilligers die samen het beheer doen op de camping. Gasten ontvangen, toiletten poetsen, terrein onderhouden en allerlei andere werkzaamheden die bij het runnen van een camping horen worden met veel plezier en inzet gedaan.

Klusteam

Naast het team van campingbeheerders is er een klusteam actief op de Stadscamping. Op ‘Doenderdag’, de vaste klusdag, werken ze samen aan allerlei klussen die er zijn op de camping. Het klusteam is echter maar een klein team en de hoeveelheid klussen op de camping maakt het lastig om ook nog bezig te zijn in het rijtuig. Bovendien zijn we voor het rijtuig op zoek naar specialistische kennis. Denk aan interieurbouwers, timmermannen (en -vrouwen!), schilders, loodgieters, elektriciens, installateurs, etc…

Wil jij mee helpen aan dit gave project?

Lijkt het jou leuk om onderdeel te worden van ons team en mee te gaan helpen bij de realisatie van B&B De Blokkendoos? Stuur dan een e-mail met je gegevens naar vrijwilligers@stadscampingtilburg.nl of meld je aan via stadscampingtilburg.nl/vrijwilligers, daar vind je alle info over wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn bij Stadscamping Tilburg. We nemen dan contact met je op voor een kennismaking. Ook kun je elke donderdag langs komen om een kijkje te nemen en kennis te maken met ons team vrijwilligers.

 

Ons team

Piet Trompenaars

Piet Trompenaars

Projectleider

“Mijn rol is ‘Opperbemoeial’, creatief techneut.

Als geboren en getogen Tilburger, en als buurtbewoner, wilde ik graag een bijdrage leveren aan het Spoorpark in zijn algemeenheid, en aan de Stadscamping in het bijzonder. In eerste instantie als campingbeheerder en als lid van het klusteam. Al snel werd mijn enthousiasme nog veel groter toen mij gevraagd werd om een mooie sleutelrol te spelen in de realisatie van de plannen voor het rijtuig. Daar komt nog bij dat ik de zoon ben van een ‘Spoorman’.

Mijn belangrijkste drijfveren zijn de lust om iets te maken en om problemen op te lossen. Beide in de breedste zin. Iets technisch en tastbaars, maar ook iets organisatorisch of sociaal, ik pak het graag aan.

Mijn achtergrond is dat ik na een lange succesvolle carrière als onderzoeker en uitvinder in de Eindhovense Hi-Tech (o.a. Philips), sinds begin 2021 vervroegd met pensioen ben en nu als rentenier voldoende tijd heb voor dit mooie project. Oh ja, in een ver verleden ben ik ooit opgeleid en actief geweest als leraar wiskunde en natuurkunde in Amsterdam.”

Feicko Kooistra

Feicko Kooistra

Budgetbewaker

“De belangrijkste reden om mee te werken aan het rijtuig is dat ik een treintjesfan ben. Daarnaast ben ik de penningmeester van de Stadscamping en kijk ik hoe we de financiën voor het aanpassen van het rijtuig rond kunnen krijgen. Daarin werk ik veel samen met Piet en Eric, twee mannen met een warm hart voor het rijtuig en met veel passie voor de vrijwilligers die er allemaal aan meewerken.”

Erwin Obbens

Handige klusser

Rob Dingemans

Handige klusser

Eric Steur

Eric Steur

Marketing & Communicatie

Toen wij enkele jaren geleden het rijtuig ontdekten ergens in een hoekje van de Spoorzone heeft het ons niet los gelaten. Het deed ons pijn om te zien hoe het in die jaren ten prooi viel aan vandalisme. Des te trotser zijn we nu dat het gelukt is ‘m met hulp van de gemeente Tilburg en Stichting Spoorpark naar de Stadscamping te krijgen. We gaan er iets heel gaafs van maken!

Maarten Arbouw

Bouwkundige

Stefan Leemans

Handige klusser